Friday, November 28, 2008

Premi Catalunya d'Educació 2008

El centre educatiu Jacint Verdaguer ha estat guardonat amb els premis Catalunya d'Educació 2008, que es van lliurar aquesta setmana al Teatre Nacional de Catalunya.

El centre Jacint Verdaguer, situat a Sant Sadurní d'Anoia, ha estat premiat per la seva aposta en la utilització de les noves tecnologies en el procés d'aprenentatge, especialment en el coneixement de les llengües estrangeres. Aquest premi està dotat també amb 12.000 euros.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va fer entrega ahir dels premis als guardonats en un acte en què també hi va haver la posada en escena de coreografies interpretades per alumnes del centre Oriol Martorell de Barcelona.

Aquests premis, creats pel Departament d'Educació l'any 2001, tenen la voluntat de reconèixer la trajectòria i la tasca professional de mestres, professors, centres i institucions que hagin excel•lit en l'àmbit de l'educació.

Podeu consultar la seva web

Monday, November 24, 2008

Cal un canvi en la manera d'ensenyar


Aquest cap de setmana he tingut l'agradable sorpresa de llegir en els mitjans de comunicació de masses un interessant article que recull allò que des de fa temps ja es va dient en mitjans especialitzats sobre l'ús de les TIC en educació.
Aquells que volgueu fer-hi una ullada aquí teniu el link:
http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20081122/53582905836/las-nuevas-tecnologias-en-la-educacion-fracasaran-sin-un-cambio-en-la-forma-de-ensenyar.html

Monday, November 17, 2008

Aprenentatge en xarxa

Els nostres alumnes ja es desenvolupen en xarxa
però encara els avaluem individualment.
Aprendre encara és rebre informació
que després ens preguntaran.
Però l’habilitat fonamental no és recordar dades
sinó saber triar les fonts.
El que s’hauria de discutir a classe
no és si saps les capitals dels països,
sinó on ho has buscat quan t’ho han preguntat.

David Weinberger

Monday, November 10, 2008

Facebook i educació

Facebook és un lloc web de xarxes socials, basat en l’intercanvi de informació, fotografies, i ara també de vídeos, entre usuaris registrats.

El web es va crear originalment per als estudiants universitaris dels Estats Units, inicialment per a Harvard. Actualment està obert a qualsevol persona que disposi d’adreça de correu electrònic.

Els usuaris es poden organitzar per grups i unir-se a xarxes concretes en relació a la seva situació acadèmica convertint aquesta aplicació en quelcom profitós educativament. Cal però valorar les possibilitats que ofereix i buscar les estratègies idònies per a la seva utilització en educació.

Aquí teniu un vídeo que explica molt bé con funciona:





Tuesday, November 4, 2008

Motivació i TIC

Es indiscutible l’atracció a primera vista que provoquen les TIC en els estudiants i com això potencia la motivació i permet obtenir una implicació més important i una participació i compromis actiu dels alumnes en el procés educatiu. El problema es troba però en transferir aquest interès des de la tecnologia vers el contingut.

Monday, November 3, 2008

IT World Edu

La setmana passada va tenir lloc a Barcelona un dels esdeveniments que marcarà un abans i un després en el món de la tecnologia i l'educació.
Miquel Àngel Prats, director de IT World Edu ens parlava clarament de la situació actual a les escoles de Catalunya i ho resumia en una frase breu i clara que ens ha de fer pensar a tots:
" Tenim escoles del s.XIX, mestres i pares del s. XX i alumnes del s.XXI"
Només cal que ens parem uns minuts a pensar quin és el paper de la tecnologia en la nostra vida diaria i ens adonarem que ha arribat l'hora de que l'escola s'afegeixi al canvi tecnològic.
IT World Edu ha reunit per primera vegada la oferta amb la demanda del món tecnològic i educatiu. Una trobada entre professionals de l'educació i del món de les TIC que ha permés establir contactes i crear un diàleg entre ells que ens porti a un veritable treball conjunt a partir de projectes. En definitiva, obrir el camí cap al Nettworking.