Sunday, September 21, 2008

TIC i EDU

Les TIC estan canviant els esquemes i alguns dels objectius de l’educació. Fins ara el centre educatiu era la única o fonamental font d’informació i formació de tot ciutadà , i la missió del mestre era transmetre aquest coneixement a la següent generació.

En l’actualitat , la impressionant quantitat d’informació a la que estem exposats i la facilitat d’accedir a aquest tipus de dades fa que la escola hagi de fer la funció d’ensenyar als alumnes a investigar, a seleccionar el que és útil. El docent s’enfronta a un doble repte, el d’aprendre a utilitzar les TIC per al seu profit personal, i sobretot, a utilitzar-les com a recurs didàctic, com instrument d’aprenentatge de l’alumne, el que comporta establir nous objectius en un model educatiu diferent.

El docent s’ha de convertir en facilitador dels mitjans necessaris per a que l’alumne aprengui a aprendre, a més de desenvolupar una capacitat crítica, reflexiva i analítica que faci possible una elecció racional a l’hora de satisfer les necessitats materials, socials i culturals; de reconèixer i jerarquitzar les necessitats i els recursos disponibles per a la seva solució.

No comments: