Sunday, October 26, 2008

Ordinador portàtil com a eina

Arrel del meu projecte final de Màster en TIC i Educació he visitat un centre on s'utilitzen els ordinadors de forma integrada en tot el procés d'ensenyament-aprenentatge.
Gràcies a una gran inversió per part del Departament d'Educació i a l'ajuda de l'AMPA del centre s'han pogut dotar les aules de 6è de Primària amb un ordinador portàtil per alumne.
Realment és la millor manera per convertir l'ordinador en una eina més per aprendre,en un recurs potent que el docent ha d'incloure en la seva pràctica a partir de la reflexió per promoure la veritable innovació:" la innovació pedagògica".
Propostes com la de substituir la compra de llibres per part de les famílies i demanar en el seu lloc un portàtil , que cada vegada són més assequibles,són molt interessants!
Evidentment també hi hauria d'haver les beques per aquelles famílies que no puguin afrontar les despeses de la mateixa manera que es fa amb els llibres de text.
D'aquesta manera d'aquí uns pocs anys podríem veure els alumnes que enlloc de portar les seves motxilles de rodes ben carregades tornen a portar una motxilla a l'esquena amb el seu portàtil a dins.